SPECIALIZED DROP SHOT

U poslednjih nekoliko godina drop-šot tehnika je napravila pravu revoluciju u džigovanju. Najveće kompanije se nadmeću sa ciljem da naprave idealan štap za ovu neverovatno efikasnu tehniku ribolova. Suština se svodi na osetljivost vršne sekcije, jer u pitanju su ultra lake prezentacije i od presudnog značaja je da se što više poveća moć detekcije ugriza. U tom cilju vrhovi štapa se obično oboje da budu što uočljiviji, jer se ugriz često detektuje vizuelno.

Mikado je konstruisao drop-šot štap koji ispunjava sve kriterijume ove zahtevne tehnike, a pri tome je izbegao manu većine drop-šot štapova - preteranu mekoću. Štap je izrađen od Super HM karbona po nanotehnologiji, što mu daje izuzetnu lakoću,  tanak prečnik blanka i ekstremnu brzinu. Da, moguće je napraviti drop-šot štap ultra brze akcije, a da pri tome vršni deo ima izuzetnu osetljivost i veliku moć detekcije ugriza. Ta brzina i senzibilnost vrha daje ovim štapovima drugu dimenziju.

Savršeni su za drop-shot tehniku, ali i za klasično džigovanje, lov voblerima i drugim tipovima varalica. Dizajn je posebna priča. Uticaj japanskih proizvođača štapova (Daiko, Tenriyu, Zenag itd) definitivno je preplavio Evropu. To se vidi na dizajnu ovoj štapa. Drška je "gola" sa završetkom od "drobljene" plute, koja se nalazi i na prstohvatu. Držač mašinice je najnoviji hit Fudži-ja (model TVS).

Pred sobom imamo definitivno vrlo ozbiljan štap izrađen od najkvalitetnijih komponenti po nanotehnologiji; štap koji predstavlja pravo osveženje na probirljivim evropskom tržištu.

Dužina
Trans.dužina Br.sekcija Težina  Akcija Cena 
2.80 m 145 cm 2 169 gr 10-30 gr
3.00 m 155 cm 2 177 gr 10-35 gr 75.16

 

Pretraga:

Logos